Cało szklane naczynie żaroodporne o pojemności 3,5l, w kształcie prostokąta o długości 33 cm i szerokości 21,5 cm.
Producentem jest Huta Szkła Termisil.
Naczynie sprawdzi się zarówno w domu jak i w gastronomii.
Komplet 3 kubków prostych ze szkła żaroodpornego o pojemności 400 ml.
Producentem jest Huta Szkła Termisil.
Kubek posiada spłaszczony uchwyt!
Garnek ze szkła żaroodpornego o pojemności 1,2 litra.
Producentem jest Huta Szkła Termisil.
Komplet 6 szklanek ze szkła żaroodpornego o pojemności 250 ml.
Producentem jest Huta Szkła Termisil.
Salaterka ze szkła żaroodpornego huty Termisil
Salaterka sprawdzi się zarówno w domu jak i w gastronomii.
Szklany zaparacz pasujący do dzbanków całoszklanych 1,5-litrowych Kula oraz Berox.
Wykonany ze szkła żaroodpornego borokrzemowego.
Producentem jest Huta Szkła Termisil.
Komplet 6 szklanek o pojemności 220 ml ze szkła żaroodpornego z wołomińskiej Huty Szkła Termisil.
Dzbanek ze szkła żaroodpornego o pojemności 1,5 l w komplecie z podgrzewaczem.
Producentem jest Huta Szkła Termisil.
Zaparzacz ze szkła żaroodpornego o pojemności 1l.
Producentem jest Huta Szkła Termisil.
Szklany oryginalny podgrzewacz do dzbanka Kula 1,5l. Producent TERMISIL.
Wykonany ze szkła żaroodpornego borokrzemowego.
Naczynia szklane Termisil
Niezależnie od tego, czy gotujesz, pieczesz, przechowujesz, serwujesz lub zamrażasz, naczynia szklane marki Termisil nigdy Cię nie zawiodą. Wytrzymałe, ekologiczne i ponadczasowe – sprawiają, że serwowanie i przygotowanie potraw staje się wygodniejsze.
Pieczenie i gotowanie nigdy nie było takie proste
Dzięki szklanym naczyniom żaroodpornym bez problemu przygotujesz wiele różnych dań bez potrzeby posiadania dziesiątek innych przyborów. Wystarczy umieścić składniki w naczyniu, wstawić je do nagrzanego piekarnika i gotowe! Tak przygotowane potrawy podasz bezpośrednio na stół umieszczając naczynie na podkładce (nie chcemy przypalić stołu). Jakie to proste. Oszczędzasz na zmywaniu dodatkowych naczyń i dodatkowo dekorujesz swój stół stawiając potrawę w jego centrum ku uciesze gości i domowników.
Dzięki innowacyjnemu systemowi Grill&Drop naczynia chronią potrawę przed przywieraniem oraz zapewnia jej odpowiednie nawilżenie. Dzięki równomiernie rozłożonym na pokrywce kroplom szkła, parująca woda wymusza termoobieg i równomierne nawilżenie potrawy. To sprawia, iż grillowane mięso oraz warzywa są aromatyczne, soczyste i wyjątkowo smaczne.
Wielofunkcyjne szkło Termisil
Naczynia żaroodporne z pokrywą sprawdzają się zarówno jako: naczynia do pieczenia, formy żaroodporne jak i pojemniki. W naczyniach marki termisil upieczesz zarówno kurczaka jak i ciasto a następnie po ostudzeniu przechowasz je w lodówce.
Potrzebujesz dzbanka który pomieści zarówno zimne jak i gorące napoje? Wytrzymałe, hartowane szkło Termisil nie pęka pod wpływem wysokich jak i ekstremalnie niskich temperatur. Wystarczy ci jeden dzbanek aby podać zimą gorącą herbatę lub ochłodzić się zimnym napojem w upalne lato.
Gotowanie w stylu ECO
Szklane naczynia żaroodporne to idealny wybór dla osób świadomie wybierających trendy eco. Szkło nie brudzi, nie przenosi smaków ani zapachów na potrawy i napoje i jest w 100% ekologiczne. Powstałe z naturalnych składników nie zanieczyszcza naszej planety i nawet po zbiciu może być wykorzystane do produkcji nowych naczyń.
Ponadczasowa wytrzymałość naczyń Termisil
Podobnie jak patelnie wykonane z żeliwa przekazywane z pokolenia na pokolenie, lub szlachetna porcelana, naczynia ze szkła hartowanego to przedmioty, które mogą służyć przez długie lata. Wymagają minimalnej konserwacji i są odporne na liczne uszkodzenia mechaniczne. Nie zawierają zbędnych powłok, które w procesie rozpadu zmniejszają przydatność naczynia. Ich siła pochodzi ze specjalnego procesu produkcji szkła borowokrzemowego.
Szkło borokrzemowe produkowane jest w zaledwie kilku miejscach w Europie. Dzięki swoim właściwościom znajduje coraz szersze zastosowanie w różnych obszarach.
Szkło borokrzemowe stosuje się nie tylko w naczyniach kuchennych. Jego niepowtarzalne walory powodują, że produkuje się z niego naczynia laboratoryjne.
Naczynia z wysokiej jakości szkła borokrzemowego są nie tylko bezpieczniejsze, ale również bardziej estetyczne niż naczynia ze zwykłego szkła sodowego.
Szkło sodowe w porównaniu do szkła borokrzemowego Termisil:
- Niższa odporność termiczna, niska wytrzymałość na szok termiczny
- Kilkukrotnie wyższy współczynnik rozszerzalności termicznej
- Praktycznie musi być hartowane, aby mogło być wykorzystane w kuchni
- Niższa odporność chemiczna, podatna na matowienie pod wpływem środków myjących, związków chemicznych w żywności
- Niska wytrzymałość na wstrząsy (np. niebezpieczeństwo skaleczeń lub połykania kawałków szkła przez dzieci) oraz zarysowania
- Powierzchnia mniej gładka, trudna do czyszczenia
- Może zawierać substancje niebezpieczne (np. kadm, ołów)