Półmisek owalny 38cm linia DAPHNE Biała. Producentem wyrobu jest Porcelana Krzysztof.
Owalny półmisek o średnicy 24 cm z kolekcji Iwona Złocona Róża Porcelany Chodzież.
Półmisek owalny o średnicy 28 cm z kolekcji Iwona Złocona Róża Porcelany Chodzież.
Półmisek owalny o średnicy 33 cm z kolekcji Iwona Złocona Róża Porcelany Chodzież.
Półmisek owalny, dekorowany złotym paskiem.
Średnica: 24 cm
Półmisek owalny, dekorowany złotym paskiem.
Średnica: 39 cm
Dodaj klasy swojej zastawie! Półmiski i rawierki do serwowania
Oferujemy porcelanowe półmiski i rawierki zakąskowe w różnych kształtach oraz rozmiarach – od delikatnych, owalnych po duże, ozdobne idealne do serwowania dań głównych. Mamy białe naczynia, jak też te z motywami ozdobnymi: kwiatowymi, geometrycznymi lub inspirowanymi naturą. Dzięki dużemu wyborowi z łatwością dopasujesz półmisek bądź rawierkę do posiadanej zastawy czy okazji, na codzienny obiad albo świąteczne przyjęcie. Szczególnym zainteresowaniem cieszą się modele z kolekcji Karolina, Ćmielów i Chodzież, a także Lubiana – znanych z wysokiej jakości porcelany oraz ponadczasowego wzornictwa.
Rawierki oraz półmiski stołowe do domu i gastronomii
Rawierki, a także półmiski zakąskowe dostępne w naszym sklepie to doskonały wybór zarówno do użytku domowego, jak i profesjonalnej gastronomii. Oferujemy porcelanę najwyższej jakości, odporną na codzienne użytkowanie, mycie w zmywarce czy też wysokie temperatury. W asortymencie znajdziesz białe naczynia o klasycznych kształtach pasujące do każdej zastawy w domu, jak też modele subtelnie zdobione – znakomite dla restauracji. Dzięki różnorodności form, a także rozmiarów łatwo dopasujesz półmiski porcelanowe do charakteru lokalu tudzież stylu swojego stołu. Wybierz produkty, które dopełnią Twoją zastawę i podkreślą wyjątkowy charakter każdej serwowanej potrawy!
Rawierki
W rawierkach najczęściej serwuje się: tatar, śledzie w oleju, carpaccio, wędliny, sery, koreczki z oliwkami, pasty i smarowidła (np. hummus, pasta jajeczna), owoce bądź drobne desery (np. galaretki, praliny).
Półmiski
Dania najczęściej serwowane na półmiskach: pieczone mięsa (np. schab, karkówka, indyk), ryby w galarecie lub całości (pstrąg, łosoś, dorsz), zapiekanki, dania jednogarnkowe, warzywa grillowane lub gotowane, pierogi, uszka, kopytka, roladki, kotlety, sznycle.
Jak wybrać idealny półmisek lub rawierkę?
Podczas wyboru zwróć uwagę na:
- kształt i rozmiar – dopasowany do rodzaju serwowanych potraw,
- styl naczynia – klasyczny lub nowoczesny, w zależności od aranżacji stołu,
- kompatybilność półmisek, a także rawierek z resztą zastawy – wiele modeli pochodzi z większych kolekcji (np. Lubiana, Karolina, Ćmielów i Chodzież), które można dowolnie łączyć.