Uroczysty czerwcowy obiad
Późna wiosna, a szczególnie miesiące maj i czerwiec to najchętniej wybierany czas na organizowanie rodzinnych uroczystości. I chociaż część osób ciągle chętnie wybiera na takie okazje rezerwację sali bankietowej czy restauracji, to do łask wracają przyjęcia domowe. Taki obiad w domu, a może nawet przyjęcie we własnym ogrodzie (jeśli pogoda dopisze) z powodzeniem może oczarować naszych gości. Wystarczy zadbać o odpowiednią oprawę i dodatki!
Udany przepis na eleganckie przyjęcie to jasny (biały lub kremowy) obrus z naturalnych materiałów oraz pasujące bieżniki. Zrezygnujmy z papierowych serwetek i tego dnia na stole połóżmy na talerzach serwety bawełniane. Elegancki serwis obiadowy, dekorowany złotem lub platyną dopełni całości. Zamiast szklanek postawmy kieliszki do wody, obok oddzielne do wina. Na tak ubranym stole nie może zabraknąć żywych kwiatów, świec i lampionów. Goście będą zachwyceni!